Digisärkyä

Digisärky

Digipeikko, Digitalisti, Digitalisoituminen, CX, Ostoprosessi, Social Selling, Soussal.. ei perk.. siis mites se ny menikää? Jatkuvaa muutosta. Jos välitätte minusta pätkääkään, niin kerrottehan jos olen menettämässä järkeni. Tässä oli nimittäin vuodenvaihteen trendikkäin sana-arkku ja luulin päässeeni tästä jyvälle. Nyt uskoni on kuitenkin alkanut horjua. Onko mikään sittenkään muuttunut? Vai onko kyseessä läjä trendikkäitä sanoja joilla ei ole mitään todellista pohjaa?

Hyvät tyypit myyvät edelleen eniten

Näin totesi kolleegani töissä. Tämä sai minut miettimään, että pitäisikö käsite hyvä tyyppi määritellä uudelleen? Jos ymmärrys asiakkaan ostoprosessin muutoksesta tai palvelukokemuksen tärkeydestä ei vaikuta lopputulokseen, niin miksi sitten menee niin vietävän lujaa? Tilauksia riittää tällä hetkellä jonoksi asti. Tilaustenkäsittely on ruuhkautunut. Työnteko on mielekästä ja tuloksekkaampaa kuin aikoihin ja asiakkaani ovat entistä tyytyväisempiä. Tuntuu kuin käytössä olisi muutama metri enemmän vipuvartta ja kokoajan on ikäänkuin tilanteen herra. Olen tietoisesti asemoinut itseäni uudelleen asiakkaan muuttuneen ostoprosessin polulle, enkä usko että tämä kaikki on sattumaa. Tilanne vaatii jonkinsorttista analysointia.

Tarinoissa on voimaa

Jos hyvät tyypit myyvät edelleen ja mikään ei ole muuttunut, niin miksi sitten monet myyntiorganisaatiot ovat ongelmissa? Taantuma ei kelpaa syyksi, ainakaan minulle.

Jos viikossa tehdään 30-40 tuntia töitä kukin omassa "kuplassaan" ja työn ulkopuolella median seuraaminen keskittyy kymmenen uutisiin. Niin onko sinulla oikeasti jotain uutta kerrottavaa? Oikeasti jotain joka on sisällöllisesti toiselle arvokasta? Sellaista mihin toinen kiireinen ihminen on valmis uhraamaan omaa aikaansa? En usko. Ainakaan silloin jos tehtäväsi on myydä markkinalle jo entuudestaan tuttuja tuotteita ja palveluita.

Nyt on aika kehittyä ja kehittää, kaikkea ja kaikin voimin. Luopua kaikesta vanhasta ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Aiemmassa tekstissäni kehoitin unohtamaan myynnin rakenteen. Tässähän ei oikeastaan ole mitään uutta. Nykyisin tämä kuitenkin korostuu, sillä markkinassa on enemmän tietoa ja kaikki tieto on helpommin saatavilla. Kysynnän luomiseksi tulee kertoa uusia ennalta arvaamattomia tarinoita. Lisäksi on mietittävä asiakaskohtaisesti mitä tämä henkilö ei vielä tiedä? Arvoa luodaan kertomalla jotain uutta.

Myynnin, markkinoinnin ja ihmisen tulisi istahtaa alas. Levittää vanhat olettamukset pöydälle ja päästää irti kaikesta joka hankaloittaa tavoitteeseen pääsyä. Moni asia on huomenna jo out. Jos istut kotitoimistolla paperimappien ympäröimänä ja ainoa kontaktisi ulkomaailmaan on keittiön ikkuna ja televisio, niin ei siinä mitään väärää ole. Ymmärrän valintasi mutta en valitustasi.

Onko hyvän tyypin käsitettä päivitettävä?

Hyvä tyyppi 2015

Hyvä tyyppi on ja pysyy, mutta siihen on viime vuosina lisätty uusia älykkäitä ominaisuuksia.

Hyvä tyyppi on verkossa ja tietää mistä puhutaan. Hyvän tyypin löytää golf kentän lisäksi googlehaulla. Hän ärsyttää näkyvällä toiminnallaan monessa eri kanavassa ja samalla herättää tunteita seuraajissaan.

Hyvä tyyppi on täyshybriditurbomoottorilla varustettu, elinikäisen takuun omaava, Duracell-pupun ja Batmanin risteytys. Pupu ominaisuudella pärjää hameväen kanssa ja Batman toiminnallisuus aiheuttaa mystistä kunnioitusta.

Voidaanko siis päätellä jotain?

Kyllä! Asiakkaan ostoprosessi on muuttunut. Palvelukokemuksen tärkeyttä ei voi painottaa liikaa. Mahdollisuutesi vaikuttaa asiakkaaseen jää pieneksi, jos kerrot ainoastaan vanhoja tarinoita. Tämä tosiasia iskee päin kasvoja erityisesti soittaessa ns. kylmiä soittoja. Face-to-face kohtaamisissa sisältö ei aina ratkaise, sillä voit viestiä tehokkaasti myös sanomattomasti. Huipputuloksia saadaan vasta yhdistämällä oikea tarina ja oikeat viestintätavat!

Internetin ja Sosiaalisen median vaikutus on suurempi kuin yleisesti luullaan. Esimerkiksi sinä, joka et tunne minua, luet blogiani ja varmasti joltain osin allekirjoitat sanomani.

Hyvä tyyppi 2015 on edelleen ihminen jonka luonteenpiirteisiin kuuluu mm. sairaalloinen uteliaisuus. Tämän ominaisuuden myötä hyvällä tyypillä on sinulle aina jotain uutta ja mielenkiintoista kerrottavaa.

ps. Hyvään tyyppiin on juuri julkaistu minor software release (versio 1.01) Ohjelmistopäivitys on ladattavissa ilmaiseksi internetistä ja päivityksen voi aloittaa vaikka heti osoitteesta: http://digitalistnetwork.com/

Terveisin,
Mikki Ylevä, Hyvä tyyppi.