Erinomainen ERP toteutetaan mittatilaustyönä

Blogikuva, mitat

Tässä kirjoituksessa saat asiantuntijan vinkit ERP-hankintaan. Lisäksi muutama valistunut arvaus siitä, mihin ERP-markkinat ovat menossa. Tekstistä löytyy vinkki mistä järjestelmän voi hankkia ja miksi räätälöinti on nykyään varteen otettava vaihtoehto myös pienille ja keskisuurille yrityksille.

Parhaiten istuu puku, joka on tehty mittatilaustyönä. Sama pätee myös sovellukseen.

ERP tulee sanoista Enterprise Resource Planning. Suomeksi ERP on toiminnanohjausjärjestelmä. On selvää, että toiminnanohjausjärjestelmä on lähes jokaiselle yrityksille tarpeellinen hankinta. Toiminnanohjausjärjestelmä antaa tilannekuvan siitä, miten ja mistä yrityksen liiketoiminta koostuu. Tieto siirtyy eri yksiköiden ja ryhmien välillä reaaliaikaisesti ja sen avulla voidaan tehdä liiketoiminnan kehityksen kannalta tärkeitä päätöksiä.

Järjestelmien toimittajia löytyy Suomesta satoja. Monet toimittajat olettavat, että tiettyä toimialaa varten rakennettu valmis järjestelmä vastaa todennäköisesti asiakkaan liiketoiminnan vaatimuksia. Näin on, mutta koko ajan vähemmän. Tällaiset toimijat taistelevat jatkuvasti aikaa vastaan, sillä lähes minkä tahansa toimialan rakenne voi muuttua silmänräpäyksessä.

Yllä mainittu tapa tuotteistaa palvelu rajoittaa markkinapotentiaalia. Varsinkin tulevaisuutta ajatellen näen koko markkinan kannalta parhaana vaihtoehtona luoda alustan, jolla voidaan rakentaa toimialasta riippumatta asiakaskohtainen järjestelmä räätälöintinä.

Räätälöinti ei ole enää synonyymi sanalle kallis.

eKansio logo

Case eKansio

Tampereella nuorekkaissa ja kompakteissa toimitiloissa rakentuu joka kuukausi asiakaskohtaisesti räätälöity ERP. Järjestelmä on nimeltään eKansio ja se rakentuu pienistä moduuleista, joiden lopputuloksena on aina asiakaskohtainen ratkaisu.

Noin 30 minuutissa Pingving Designs Oy:n Toimitusjohtaja Antti Karttunen rakentaa tyhjästä asiakastani varten toimivan demoympäristön. Näin nopea räätälöinti tekee melkoisen vaikutuksen. Järjestelmä skaalautuu tarvittaessa suuremmallekin yritykselle, ja muutostyöt tehdään tuntityönä erittäin tehokkaasti.

Olen ollut useissa ERP-hankinnoissa mukana ja tunnen yleisen hintatason melko hyvin. Räätälöity järjestelmä ei ole enää valmista järjestelmää kalliimpi. Lopputulos on yhtä hyvä kuin mittatilauksena teetetty puku. Tekijän ammattitaito vaikuttaa luonnollisesti laatuun.

Erilaisten järjestelmien ja sovellusten osalta näen tulevaisuuden yhtenä modulaarisena pilvenä.

Kasvava määrä sovelluksia, joita osaavat ihmiset yhdistelevät, kuka kenenkin tarpeiden mukaan. Valmiit järjestelmät eivät kestä ajan hammasta. Yritykset liittoutuvat, etsivät yhdessä suuntaa, ja toteuttavat täsmällisiä, arvokkaita kokonaisuuksia.

Osaltaan tästä on digitaalinen liiketoiminta tehty.

Mukavaa hiihtolomaviikkoa.
Mikki Ylevä, DNA Oy