Kaikkien aikojen kylmäsähköposti, pölli tästä!

Maailmassa on 2,9 miljardia sähköpostiosoitetta. Yhden päivän aikana lähetetään ja vastaanotetaan 270 miljardia sähköpostia. Ennusteen mukaan vastaanotamme vuoteen 2020 mennessä keskimäärin 100 sähköpostiviestiä päivässä.

Miten ajattelit erottua massasta?

Salaisuus

Jaan sinulle kolme salaista hopealuotia, joista hyödyt välittömästi kolmella tavalla.

  1. Opit kirjoittamaan sähköposteja, joihin saat vastauksia
  2. Pääset keskustelemaan niiden päättäjien kanssa, jotka eivät vastaa sinulle puhelimeen tai eivät jaa puhelinnumeroaan julkisesti
  3. Opit karsimaan listaltasi ne prospektit, joihin ei kannata käyttää enempää aikaa

Eikö ole aina parempi soittaa kun meilata?

Kyllä. Puhuminen toisen kanssa on suoraviivasin tapa edistää asioita. On kuitenkin tilanteita, jolloin sähköposti on ainoa vaihtoehto, tai on perusteltua jatkaa keskustelua sähköpostilla. Esimerkiksi tilanne, jolloin henkilö on vaikea saada puhelimella kiinni tai henkilön puhelinnumero ei ole julkinen. Näissä tilanteissa sähköposti voi toimia keskustelunavauksena. Välillä taas tulee vastaan hetkiä, kun ei vaan jaksa tavoitella samaa henkilö kymmenettä kertaa puhelimitse, ja ainoa järkevä vaihtoehto on kokeilla vielä kerran sähköpostilla.

Sähköpostilla viestiessä pätee sama lainalaisuus kun kasvotustenkin viestiessä. On enemmän väliä sillä miten sanot kuin sillä mitä sanot.

Huom! käytä vinkkejä ja malleja harkiten. Asiakas, joka ei vastaa sinulle puhelimeen on todennäköisesti kannaltasi huono asiakas. Mieti siis, kuinka arvokasta keskustelun synnyttäminen kulloisessakin tilanteessa on.

Olet hyvä, jos osaat nämä. Mutta sinusta voi tulla mestari opittuasi soveltamaan näitä käytännössä.

Tässä kylmämeilaamisen neljä askelta.

Youre a killer!

1. Kartoitusmeili

Kylmäsähköpostin tarkoitus on kartoittaa asiakkaan kiinnostusta asiaa kohtaan. Sähköpostiin ei tarvitse ladata kovinkaan paljoa tunneta. Pysy asiassa ja seuraa millaisia signaaleja asiakas antaa.

Hyvä kartoitusmeili sisältää koukun, eli vangitsevan aloituksen sekä suoran ehdotuksen.

Sähköpostin lähetettyäsi, seuraa asiakkaan antamia signaaleja. Näitä ovat:

  • klikkaukset hyperlinkkeihin
  • lukukerrat

Hyvä kartoitusmeili voi näyttää esimerkiksi tältä:


Viestin otsikko: Pertin oluthommat

Moro Pertti,

Meille ei enää kalja maistu. [Tuore tilastokeskuksen graafikin sen kertoo.](Kaljaa: https://thl.fi/fi/tilastot-ja-data/tilastot-aiheittain/paihteet-ja-riippuvuudet/alkoholi/alkoholijuomien-kulutus) Suomalaisten alkoholin kulutus on vähentynyt lähes 5% viime vuoteen nähden. Pelottavaa.

Siirtyyköhän kiinnostuksemme painopiste vihdoin määrästä laatuun?

Oli miten oli. Me panemme yrityksenne näköisen ja makuisen oluen pulloon. Katso tästä millaisia oluita olemme jo asiakkaillemme kehittäneet.

Kerrothan, jos oluthommat kiinnostaa.

Kuohuista,

Mikki Ylevä

_Wannabe-olutmyyjä
040 869 8887
Jostain kaljaa Oy_


2. Ymmärrystä kaaokseen

Eikö asiakas tarttunutkaan syöttiin? Saitko hänet vierailemaan verkkosivuillasi mutta hän ei siitä huolimatta jättänytkään yhteystietojaan eikä vastannut sähköpostiisi? Ei hätää. Näin yleensä käy. Älä kuitenkaan luovuta vielä. Asiasi on tärkeä, joten miksi et vaivautuisi tekemään uutta keskutelunavausta?

Mieti hetki asiakkaan tavallista työpäivää. Hän saa sähköposteja kymmenittäin päivässä ja puheluita tulee saman verran. Pelkästään päivän aikana tulevat yhteydenotot riittäisivät työllistämään hänet kokoaikaisesti. Ajattele, että jokainen hänen vastaanottamansa yhteydenotto on hänelle täysin merkityksen, joten sinun tehtäväsi on todistaa toisin.

Kokeile siis uudestaan mutta tällä kertaa hienovaraisesti ja ymmärrystä osoittaen. Viestisi saattaa osua nyt parempaan ajankohtaan ja saatat onnistua.

Overwhelmed?

Tässä esimerkki toisesta meilistä.


Viestin otsikko: Oletko kaljoitellut?

Moro Pertti,

Olet kiireinen. Minä ihan oikeasti ymmärrän sen. Näin loppuvuodesta itsellänikin on aika montaa rautaa tulessa. Kaikki projekteistani ovat kriittisiä ja siitä huolimatta pöydälleni tulee uusia, vielä tärkeämpiä asioita. Mua grillataan!

Voisiko kohta olla sopiva hetki olut-jutuille? Keskustellaan asiasta, vaikka olut-lasin äärellä. Minä tarjoan!

Varaa tästä sinulle sopiva aika, niin jutellaan lisää.

Olutterveisin,

_Wannabe-olutmyyjä
040 869 8887
Jostain kaljaa Oy_


3. Huumori tekee ihmisen

Ei vastausta? Aika nostaa panoksia. Teemme täsmäiskun tunnetasolle.

Nauru on lyhyiden perättäisten uloshengitysten ja niihin liittyvien äännähdyksien muodostamaa ilmaisua, joka on erilaisten tunteiden, erityisesti ilon ilmausta, mutta myös kutituksen aiheuttama refleksi.

Kolmannella viestillä vaikutamme huumorin kautta. Hyvä viesti sisältää tarinan, jolla lukija huomio vangitaan, sekä lopetuksen, johon on helppo tarttua.

Muista otsikon tärkeys!

Just funny picture


Viestin otsikko: Muukalaisten kidnappaama?

Pertti!

Nyt on tilanne päällä.

Olen tavoitellut sinua tuloksetta useasti. Tunnekuohuissa ajatuksena alkoivat laukkaamaan. Mieleeni juolahti, että onkohan sinut kidnapattu! Ehkä luuytimeesi pumpataan alien-dnata ja sinulle tehdään mitä lie ihmiskokeita!

No vitsivitsi. Toivottavasti olet kunnossa.

Kiinnostaako oluthommat lainkaan?

Muukalaisterveisin,

_Wannabe-olutmyyjä
040 869 8887
Jostain kaljaa Oy_


4. Päätöksen aika

Ei vieläkään vastausta? Ehdotan, että kokeilet vielä kerran. Enää ei ole menetettävää. Viimeisessä viestissä esitämme kysymyksen, johon annamme kolme vaihtoehtoa. Ideana on tehdä vastaamisesta niin yksinkertaista, että vastapuolen on hankala jättää vastaamatta ajan puutteen vuoksi. Jos et saa vastausta, ehdotan että jatkat toisten asiakkaiden parissa.

Tässä esimerkkini viimeisestä viestistä.


Viestin otsikko: Viimeinen toivomukseni

Moro Pertti,

Yrityksistäni huolimatta emme ole päässeet keskusteluyhteyteen. Ei se mitään. Sellaista elämä on. En haluaisi häiritä sinua ihan kohtuuttoman paljon, joten voisitko auttaa minua vastaamalla yhdellä alla olevista vaihtoehdoista?

[A] Kiitos sinnikkyydestäsi. Haluan keskustella asiastasi lisää.
[B] Olen ollut kohtuuttoman kiireinen viime aikoina enkä siksi ole ehtinyt vastaamaan sinulle.
[C] Kiitos, mutta en ole kiinnostunut tarjoamastanne ja voitte jättää minut rauhaan.

Ystävällisin terveisin,

_Wannabe-olutmyyjä
040 869 8887
Jostain kaljaa Oy_


“Do. Or do not. There is no try.” – Yoda

Esittelemäni menetelmät ja vinkit soveltuvat erityisen hyvin päivittäistä myyntityötä tekeville ihmisille. Jos tavoitteenasi on kasvattaa verkostoasi ja erottua kilpailijoistasi, kannattaa sinun panostaa omaan sähköpostiviestintääsi. Muista, että 95% kaikesta sähköpostiviestinnästä on kädenlämpöistä mössöpaskaa, joka ei oikeasti kiinnosta ketään. Nyt on sinun aikasi erottua kohinasta!

Joku markkinointiheebo jossain ystävällisesti kehotti,

Tehkää nyt vittu edes jotain!

Be unicorn

Kiitos kun luit!

-Mikki

Lähteet

https://thl.fi/fi/tilastot-ja-data/tilastot-aiheittain/paihteet-ja-riippuvuudet/alkoholi/alkoholijuomien-kulutus
https://www.campaignmonitor.com/blog/email-marketing/2018/03/shocking-truth-about-how-many-emails-sent/
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/17913/TMP.objres.330.pdf?sequence=2
https://unsplash.com