Vuoden 2016 tärkeimmät työntekijät: Pentti, Pirjo ja Minttu

työntekijät

Moro. Kutsutaan sitä vaikka tehohärpäkkeeksi. Tehohärpäke on tekniikkaa tai teknologiaa joka A) juttelee sinulle eikä pyydä siitä palkkaa B) tekee asioita sinun puolestasi tai C) kuuntelee ja toimii.

Tehohärpäkkeestä on siis moneen. Se voi olla sovellus, anturi, tiedosto, mikrosiru, älypuhelin tai sähköinen kynsienhoitolaite, jonka laitevalmistaja saa heti tiedon kun viilasi terä on vaihtoa vailla. Se voi olla kuukausimaksuun perustuva taskussa kulkeva tietokone, jonka kaikki data on pilvessä. Se voi olla gps järjestelmä joka kertoo missä kuka, tai mikäkin sijaitsee?

Oli se mitä tahansa yllä mainituista, tai kaikkien yhdistelmä, näissä kaikissa oleellista on tieto jostain. Me ihmiset olemme surkeita käsittelemään tietoa. Vaikka mielessämme pyörivän asian kannalta olisi järkevä prosessoida koko tietokantaa, vilkaisemme mielessämme useasti vain tietokannan kansilehteä, jos kansilehdestä ei ota selkoa, niin sivuutamme suurimman osa tiedosta ja teemme johtopäätöksen tunteella.

Vaikkakin esimerkki on kärjistetty ja asian tieteelliseen näkökulmaan en ole tarkoin perehtynyt, voin vakuuttuneena sanoa että moni asia kannatti jättää jo eilen mikroprosessorien ja anturien käsiteltäväksi.

Miettikääpäs mahdollisuuksia... Meillä on olemassa Pertti niminen mies. Pertti on siis anturi joka osaa mitata mitä vaan. Tekee töitä ulkolämpötilasta ja kellonajasta riippumatta ja kertoo tietonsa sinulle virheittä, ja juuri siinä muodossa että sinä vastaanotat ne helposti.

Nyt mieti omaa työyhteisöäsi ja sen tavoitteita. Mieti kuinka moneen eri paikkaan kannattaisi palkata Pertti? Aika härskiä eikö vaan.

Seuraavaksi esittelen Pirjon. Pirjo on tietokanta, joka muistaa kaiken, eikä tee virheitä kun jotain asiaa kysytään. Pirjo tekee töitä 24/7 eikä pidä sairaslomaa.

Kuinka monen työntekijän henkilökohtaiseksi assistentiksi Pirjo olisi sopiva? Mulle ainakin kelpais, mites sulle?

Esitellään vielä Minttu Mikroprosessi. Mintulla on erityislaatuinen kyky. Minttu seuraa asiakkaidensa toimintaa jatkuvasti ja heti kun asiakkaalle ilmenee ongelma, Minttu tulee juosten kertomaan asiasta 10 000 kertaa nopeammin kun Usain Bolt. Mintun tehtävä on varmistaa, että sinä, joka ongelman haluat ratkaista, voit toimia proaktiivisesti ja asiakkaan ei tarvitse lähteä etsimään vastauksia. I would hire this woman in a heartbeat!

Pentti, Pirjo ja Minttu ovat vuoden 2016 voittajia. He olivat viime vuonna avainpelaajia, mutta tämä vuonna he tehostavat organisaatioita siihen tapaan, että heikompia hirvittää.

Tässä kaikessa on yksinkertaisuudessaan kyse siitä, että teknologia on nyt niin kehittynyttä, että sen sivuuttaminen ei enää yksinkertaisesti ole vaihtoehto.

Tapaan vuodessa n. 150 PK päättäjää. En muista ainuttakaan ihmistä, joka olisi asiasta eri mieltä. Jos asia on kaikille selviö, niin minkä takia muutos tapahtuu hitaasti tai ei ollenkaan? Miksi tein joulukuussa 2015 sopimuksen, jonka ansiosta yritysliiketoimintaa harjoittavien ihmisten käteen lyötiin ensimmäistä kertaa älypuhelimet? Tai marraskuun sopimus, jonka ansiosta ajoneuvopäätteet korvattiin tablettitietokoneilla? Täällä firmassa tabletit oli jo hankittu, mutta niillä ei tehty oikeastaan mitään hyödyllistä. Datayhteyskin oli sitä luokkaa, että sillä ei voinut esim. striimata pornoa.

Teknologialla voidaan korvata lukematon määrä asioita, jotka nyt joku mies tai nainen tekee käsin. Annetaan please Pentille, Pirjolle ja Mintulle mahdollisuus tehdä vähän enemmän, ja keskitytään itse sellaisiin asioihin missä on olemme parhaimmillamme. Luova ajattelu, ihmissuhteet, yhdessä tekeminen, näillä se maailma menee eteenpäin, ei exceleitä täyttämällä.

Jos sinustakin tuntuu siltä, että Pentti, Pirjo ja Minttu ovat tutustumisen arvoinen trio, niin ota yhteyttä. Esittelen sinut heille kahvikupin ääressä ja kerron mitä voisitte saada yhdessä aikaan. Esittely on sinulle ilmainen, eli valitset kalenteristasi vain aikaa. Teen tämän, koska mikään yllämainitun trion toimeksiannoista ei onnistu ilman toimivia yhteyksiä. Meillä taas on parhaat yhteydet.

Keep in touch, Mikki Ylevä